Информация

Print


Технологията с думи прости...

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИОННА МРЕЖА НА „КИВИ ТВ”

 

Главната станция е „сърцето” на телевизионната мрежа. Tам чрез, цифрови приемници, се преобразува и обработва сигнали от сателитните антени. Сигналите се модулират в стандартни телевизионни канали и се сумират в общ поток, след което се модулира в оптичен сигнал. Така по оптични трасета се пренася сигнал до определени точки, равномерно разпределени из целия град.
В тези точки (nodes), сигналът се преобразува от оптичен в електрически и се пренася по коаксиален кабел до абонатите. По трасето с коаксиален кабел има усилватели на всеки няколкостотин метра, за да се компенсира затихването на сигнала. 
Според действащите нормативни изисквания в РБ коаксиалният кабел трябва да влиза в блока подземно и да минава през вътрешната (обикновено домофонната) инсталация от етаж до етаж, като на всеки етаж има разпределителна кутия. Фирма „КИВИ ТВ” е реализирала тези изисквания за голяма част от своите абонати.

 

         


 

Wednesday the 22nd. Copyright @ 2013 Kivi TV. Всички права запазени . Програмиране и дизайн Иван Тотев.e-mail: marabej@abv.bg